El Consorci de Residus adapta al format virtual el seu programa d’educació ambiental

El Consorci per a la gestió de residus del Vallès Occidental adapta el seu programa d’educació ambiental a la nova situació creada per la Covid-19. Per garantir al màxim els grups bombolla, evitar l’entrada a l’escola de persones alienes i evitar desplaçaments, el Consorci ha dissenyat noves activitats que es poden fer en format virtual i permeten seguir amb la tasca de conscienciació i divulgació a l’entorn de la gestió de residus, la reutilització, el compostatge i l’aprofitament alimentari.

En total es manté l’oferta amb 8 propostes virtuals per complementar l’oferta educativa que proporcionen els ajuntaments. La principal novetat és donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta que s’instaurarà en els pròxims mesos en diferents municipis i que implicarà un canvi d’hàbits en els famílies. Des del Consorci s’assegura que la Covid-19 ha estat una oportunitat per reinventar el Programa d’Eduació Ambiental i adaptar-lo a les necessitats actuals.

Per a l’Educació Infantil es proposa la lectura del conte “Vull ser una flor” i endinsar-se en el món del compostatge. L’activitat Què fem amb els residus al Vallès?, s’incideix en on van els residus més habituals que es generen a l’escola i a la llar, i la importancia de reduir-los i reutilitzar-los. També es proposen activitats a l’entorn del compostatge i sobre el malbaratament alimentari.

Per als alumnes de Secundària s’organitza un taller de fabricació de sabó a partir de l’oli, s’explica la repercussíó de la generació de residus i el Porta a Porta nova activitat per aquest any. Aquesta proposta pretén conscienciar sobre la importància de separar en origen i conèixer els diferents models de recollida domèstica en format de programa concurs de televisió.
Els centres educatius ja es poden inscriure a www.residusvalles.cat/educacio-ambiental.