Dues Dietistes

El Consorci Sanitari de Terrassa incorpora dues dietistes-nutricionistes a l’atenció primària

L’alimentació té un paper transcendental en la salut de les persones i la seva qualitat de vida. Per aquest motiu, el Departament de Salut ha decidit incloure la figura de dietista-nutricionista als equips d’atenció primària d’arreu de Catalunya. L’objectiu és promoure un estil de vida més saludable entre la població.

Al Consorci Sanitari de Terrassa, per portar a terme el Programa per a la promoció d’una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties, s’han incorporat dues dietistes-nutricionistes per donar cobertura als equips de primària de Terrassa-Matadepera i de Rubí-Castellbisbal.

La incorporació d’aquestes professionals s’ha donat a conèixer en la commemoració del Dia Mundial de l’Obesitat.  Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de l’any 2020, es calcula que la meitat de la població adulta i un de cada tres nens presenten sobrepès o obesitat. L’excés de pes està relacionat amb altres malalties, com per exemple: diabetis tipus II, hipertensió arterial, hipercolesterolèmia, etc.

L’obesitat és una malaltia que es veu afectada per diversos factors lligats a l’estil de vida. Entre ells, la manca de coneixement sobre la composició dels aliments i el seu efecte al cos, un entorn laboral i social que promou el sedentarisme, els cànons de bellesa irreals i la pressió estètica. D’altra banda, existeixen uns determinants socials que també hi contribueixen com són el nivell socioeconòmic, nivell d’estudis, gènere, etc.

Clara Bretxa Dietista 1

 

Cintia Aneas Dietista 2