Mir Sm Regions Metronord

El Consorci Sanitari i Mútua Terrassa ofereixen 31 places amb incentius de fins a 7.000 euros anuals

La Generalitat ofereix incentius de fins a 7 mil euros anuals per als nous Residents de Medicina Familiar i Comunitària i d’Infermeria de Salut Mental, a la regió sanitària Metropolitana Nord. Aquest territori compta amb 91 places d’aquestes especialitats, repartides en set unitats docents que depenent de la ubicació es promociona amb un abonament a partir dels 5 mil euros. El Departament de Salut ha posat en marxa aquest programa per als nous residents de l’especialitat de medicina familiar i de salut mental que s’incorporin a les places acreditades a Catalunya.

A la Regió Metropolitana Nord aquest any s’ofereixen 79 places de residents i 12 d’Infermeria, a les 7 unitats docents de la regió. En aquest territori es preveu uns incentius d’entre 5 i 7 mil euros anuals per resident, en funció de la ubicació de la unitat. Així el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa, tant pel que fa a les 26 places de residents com a les 5 per a la infermeria, ofereixen els 7.000 euros, mentre que en els Serveis Assistencials de Badalona i l’ICS de la regió Metropolitana Nord, incentiven fins als 5.000 euros per a les 42 places de metges resident.

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ofereix 5 mil euros per a les 2 places en l’especialitat de salut mental. Entre el Consorci Sanitari del Maresme i el Parc Taulí de Sabadell hi ha 14 places més amb aquests incentius. L’objectiu de la mesura, ja prevista en el pressupost del 2022, és promocionar aquestes dues especialitats, atraure i retenir talent, i afavorir l’equitat territorial. Segons una enquesta de Salut, el 90 per cent de Residents de Medicina Familiar i Comunitària i d’Infermeria en Salut Mental estan satisfets o molt satisfets amb la formació rebuda. El programa d’incentius es pot consultar a https://canalsalut.gencat.cat/ca/professionals/formacio/especialitzada/mir-medicina-familiar-comunitaria/

Mir Sm Regions Metronord