El Consorci Sanitari impulsa una unitat especialitzada en pediatria social

La pediatria social tracta les malalties de nens i adoslescents de forma integral, amb professionals que van des de l’ensenyament, la justícia o la mateixa societat. Per avançar i posar en comú les últimes experiències d’aquesta pediatria, aquest divendres i demà dissabte, el Centre Cultural acull el XXIII Congrés de la Sociedad Española de Pediatria Social.

Una activitat impulsada pels doctors Glòria Estupinyà, Antoni Martínez i Antonio Garcero, des del Consorci Sanitari de Terrassa. L’acte d’inauguració d’aquest matí ha coincidit amb la celebració del 40 aniversari del servei pediàtric terrassenc, que comportarà la creació d’una unitat especial multidisciplinar centrada en la pediatria social. El Congrés tractarà durant dos dies aspectes tant importants de la infancia com l’ajut a l’entorn del nen com a estratègia per a un correcte desenvolupament.

També es debat sobre el tractament del bulling o de la violència de gènere en l’adolescent. Una avançada ponència sobre la situació dels refugiats a Europa, tancarà el Congrés. Paralel•lament el simposi també organitza tallers sobre la diversitat cultural, l’abús sexual o com afecta un entorn desestructurat en la salut familiar.