El constituït Consell de Serveis Socials afronta el futur més participatiu

Es constitueix a l’edifici Glòries, un renovat Consell Municipal de Serveis Socials que agrupa partits polítics, sindicats i els representants de les principals entitats socials que treballen en el sector. El renovat organisme afronta la participació real de les entitats que en formen part com a principal repte per aquest mandat. Compartir la presa de decisions colze a colze amb l’administració local.

Les entitats han expressat el seu interès perquè el Consell sigui més participatiu i que s’incorpori la seva opinió alhora d’impulsar projectes o prendre decisions. Un consell més deliberatiu i no només informatiu com fins ara que treballi de costat amb l’administració. En els pròxims dies una comissió de treball començarà a exposar temes com la pobresa energètica, l’habitatge o la gent gran, per trobar-hi solucions.

La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha anunciat el Pla local per la Infància i l’Adolescència, un projecte entre els departaments d’Infància, Educació i Serveis Socials. A Terrassa hi ha 15 Consells sectorials, 7 de districte, a més de diverses taules participatives com l’Observatori de l’Aigua. Tots ells amb expectatives per millorar la participació i el diàleg amb l’administració.