El coreògraf Ilya Jivoy estrena ‘Les quatre estacions’ de Max Richter a la Factoria Cultural de Terrassa

La Factoria Cultural de Terrassa estrena una nova producció de dansa el proper 6 de maig. Es tracta de la gira de ‘Les Quatre estacions’ de Max Richter a càrrec d’Ilya Jivoy, jove coreògraf resident del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg que, quan va començar la guerra a Ucraïna, va abandonar Rússia per les seves conviccions pacifistes.

La peça combina la música de Vivaldi, la revisió que en va fer el compositor britànic Max Richter al 2012 i una proposta per a 17 ballarins, amb el suport del Programa d’Alt Rendiment PAR en Dansa de La FACT. L’espectacle arriba als escenaris catalans reformulat, després d’haver estat un èxit al Mariinsky i haver girat per tot el món.

El cos de dansa s’encarrega de transmetre en moviments la idea que, per molt que passi el temps, les estacions segueixen representant les mateixes idees i s’utilitzen els mateixos codis per identificar cadascuna d’elles.

Aquest espectacle inèdit que barreja estils i combina la dansa clàssica amb la contemporània ha estat possible gràcies a una col·laboració a tres bandes entre La FACT, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, on es podrà veure el 7 de maig, i el Teatre Fortuny de Reus, que l’acollirà el 26 de maig. Més endavant també es podrà veure a Saragossa, Albacete, Alacant i Múrcia.