El coronavirus sacseja l’esport i moltes competicions locals es jugaran a porta tancada

L’esport egarenc no és aliè i durant els propers quinze dies també patirà els efectes per evitar la propagació del coronavirus. Les primeres conseqüències ja es veuran aquest mateix cap de setmana, seguint les directrius que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres. Tot esdeveniment tant professional com no professional d’àmbit estatal i internacional s’haurà de disputar a porta tancada. El Consejo Superior de Deportes està notificant a totes les federacions nacionals l’obligatorietat de celebrar les competicions sense públic.

Aquest dimarts a la tarda ja s’ha informat que el partit de la Lliga Premaat masculina de waterpolo que havia de disputar dissabte el CN Terrassa i l’Atlètic-Barceloneta a l’Àrea Olímpica serà a porta tancada i només hi podrà accedir el personal imprescindible per al seu desenvolupament. La premsa, en aquest cas, tampoc podrà entrar al recinte.

El futbol també es veurà afectat i el Terrassa-Santfeliuenc, el San Cristóbal-Peralada i el partit de Divisió d’Honor Juvenil entre el Jàbac i el Lleida es disputaran a porta tancada, tot i que l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha demanat públicament la suspensió de totes les competicions, independentment de la categoria i edat, per garantir la salut dels futbolistes. Tot sembla indicar, però, que aquesta mesura sí podria fer-se efectiva al futbol territorial i formatiu, ja que la recomanació de la Federació Espanyola és la suspensió de les competicions. En les properes hores, però, les afectacions es podrien estendre a la resta de modalitats esportives.

L’hoquei herba, un altre de les disciplines amb competició estatal, també es podria desenvolupar a porta tancada. Sense lliga masculina, la mesura afectaria a la femenina i als tres equips de la ciutat que militen a la Lliga Iberdrola, Atlètic, CD Terrassa i Egara, que diumenge han de rebre el Sardinero, el Club de Campo i el Taburiente, respectivament.

El BMX seria un altre dels esports afectats, ja que aquest cap de setmana se celebra la Copa d’Espanya al circuit de Les Arenes, tot i que de moment la competició no s’ha suspès a l’espera de la notificació de la Federació Catalana i Espanyola de Ciclisme.