El coronavirus s’està propagant més a la zona Nord de la ciutat que a la Sud

La zona Nord de Terrassa, que inclou Matadepera, és l’àrea sanitària de la ciutat amb la taxa d’incidència de la Covid-19 més alta. Aquí el nombre de casos registrats els darrers set dies i fins a primera hora del matí, 40, s’han més que doblat respecte els nous positius de la setmana anterior. En canvi a la zona de Les Fonts i Can Parellada la incidència és mínima i es manté en només 1 nou cas la darrera setmana.

Des de divendres el nombre de positius en tota la ciutat ha augmentat en cent, un volum més alt que en recomptes anteriors. En tot l’episodi de pandèmia s’han contagiat gairebé 2.300 persones. Algunes fonts ja alerten d’un risc elevat de rebrot al Vallès Occidental, sobretot, a Sabadell. A Terrassa s’han fet gairebé 400 testos PCR aquests tres dies i el percentatge de positius ja s’eleva a gairebé el 13 per cent. La bona notícia és que no ha mort ningú per la Covid-19 en tota la comarca.

Als hospitals de Terrassa el nombre de persones ingressades ha augmentat en quatre des de divendres. Ara n’hi ha 22, dues d’elles en estat greu. Tretze estan ingressades al Consorci Sanitari i nou a la Mútua.