El cost econòmic de la crisi per a l’Ajuntament ja és de 10 milions

El cost econòmic de la crisi de la Covid-19 per a les arques municipals ha estat de 10 milions en els darrers dos mesos. I podria pujar als 15 en les properes setmanes. Això obligarà a l’Ajuntament a rectificar el pressupost, reforçant les mesures de caràcter social. Les xifres són prou eloqüents. Terrassa registra més de 2.200 ERTOs del 22 de març a l’1 de maig, amb 17.000 treballadors afectats. El sector amb més expedients és el comerç, amb un 23% del total, seguit de l’hostaleria (16%), la construcció (11%) i les indústries manufactureres (10%). L’atur ha pujat més d’un 12% només durant l’abril, i ja és un 16% major que fa un any. L’Ajuntament preveu acabar el 2020 amb una caiguda del PIB del 6% i amb una variació interanual de més de 2.000 aturats.

Davant d’aquesta situació l’equip de govern municipal fa una crida a tenir el suport d’altres administracions per facilitar la gestió de la crisi als ajuntaments.

L’alcalde Jordi Ballart ha subratllat en la roda de premsa la importància del comerç de proximitat en la recuparació econòmica. Des de dilluns passat n’han obert 800 a la ciutat. L’Ajuntament facilitarà l’obertura i ampliació de les terrasses a bars i restaurants amb exempcions de taxes. Fins ara el consistori ha rebut una seixantena de sol·licituds per ampliar les terrasses.

Tot plegat, a l’espera de concretar un Pacte de Ciutat amb tots els agents polítics, econòmics i socials que posi fil a l’agulla per a la recuperació econòmica.