El creixement del coronavirus a Terrassa es modera per primer cop en quinze dies

Per primer cop que es va detectar el primer cas de coronavirus a Terrassa, fa just quinze dies, el nombre de persones afectades ha moderat el seu creixement, fins ara exponencial. En les darreres hores han aparegut 25 casos més que diumenge, lluny dels 67 de l’increment anterior. En percentatge la pujada és del 9 per cent, el mes baix d’aquestes dues setmanes. De fet, els augments diaris sempre havien estat superiors al 25 per cent. A mitja tarda de dilluns hi ha 298 positius per coronavirus; 134 són tractats per Mútua de Terrassa i 164 pel Consorci Sanitari de Terrassa.

A banda d’aquesta moderació en l’increment de positius, per primer cop des de l’inici del brot baixa en una el nombre de persones greus, de 38 a 37. En canvi puja en 43 les persones ingressades en planta hospitalària, alguns derivats de les urgències, que avui tenen menys positius que diumenge.

Finalment baixa de 44 a 40 el nombre de persones que són a casa en hospitalització domiciliària.

El balanç oficial de defuncions per coronavirus es manté en les set persones de divendres tot que els centres sanitaris podrien actualitzar la xifra aquest dimarts.

Des d’aquest dimarts l’Hospital de Terrassa centralitza tot l’accés per l’entrada principal, on un professional nomes deixa passar els pacients pendents de tractaments específics i els familiars que hagin estat avisats. Les entrades de Consultes Externes i Urgències Pediàtriques estan tancades.

Gairebé dos mil infectats més a Catalunya

Al conjunt de Catalunya el nombre d’afectats per la Covid-19 s’eleva a 7.864 després de registrar-se 1.939 nous positius dilluns. És un increment del 33 per cent respecte a diumenge. Els malalts greus creixen en un centenar i ara són 658. Ja han mort 339 persones per la Covid-19, 94 més que diumenge, mentre que 755 han estat donades d’alta.

Aquesta setmana es preveu arribar al pic de contagis a Catalunya. Davant d’això el Departament de Salut considerarà Catalunya com una sola Unitat de Cures Intensives per homogeneïtzar els criteris tractament dels pacients greus.