Hemodinn (1)

El CST posa en marxa una APP per fer monitoratge de l’hemodiàlisi domiciliària

El Consorci Sanitari de Terrassa acaba de posar en marxa l’aplicació mòbil de l’Hemodinn, una tecnologia que permet monitoritzar les constants, les dades clíniques i la qualitat de vida del pacient d’hemodiàlisi sense moure’s de casa. Així, el passat 21 de març el primer pacient d’hemodiàlisi domiciliària va rebre la formació adient per a l’ús d’aquesta APP i en va poder iniciar el seu maneig.

Aquest nou procés de recepció de dades permetrà als professionals de la salut facilitar el seguiment i efectivitat del tractament, així com donar indicacions terapèutiques o consells de salut als pacients online. El projecte Hemodinn, que es va posar en marxa fa dos anys, tenia per objectiu tractar i monitorar a distància els pacients al seu domicili incorporant noves tecnologies en totes les fases del procés d’hemodiàlisi. Fins ara els pacients del CST podien fer l’hemodiàlisi a casa i posteriorment es comunicaven les dades o possibles incidències de la sessió. Ara ja es pot fer tot el procés a través de l’APP, agilitzant així el flux d’informació i minimitzant el temps de resposta en cas necessari.

La plataforma i l’APP desenvolupats en el projecte Hemodinn han estat finançats per fons FEDER mitjançant un procés de Compra Pública Innovadora, i l’empresa PALEX ha desenvolupat el projecte, conjuntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa (liderat pel Dr. Manel Ramírez de Arellano, director de l’àmbit mèdic i cap del servei de Nefrologia del CST) i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.