El CST ja utilitza la tècnica de cirurgia endoscòpica de columna

El doctor Nicolás Prada ha col·laborat aquest dimarts al matí amb el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del CST en dues operacions de columna. Prada és especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia per la Universitat del Bosque de Bogotà. A més, és un dels referents a escala mundial en cirurgia mínimament invasiva i endoscòpica de columna.

Amb aquesta col·laboració, el CST dona el tret de sortida a la tècnica de cirurgia endoscòpica de columna. D’aquesta manera, es converteix en un dels pocs centres catalans en la seva pràctica habitual.

Es tracta d’un procediment quirúrgic mitjançant el qual a través d’una mínima incisió (7-8 mm) s’arriba al canal medul·lar. Des de la visió directa es pot realitzar una descompressió neural retirant una hèrnia discal, lligament groc, ganglions facetaris o, fins i tot, osteòfits i material fibròtic.

Aquesta tècnica, encara que ja fa anys que es duu a terme, està agafant força ja que es tracta d’una cirurgia mínimament invasiva. Permet solucionar molts dels problemes compressius de la columna vertebral amb poc dany quirúrgic i una recuperació precoç del pacient. A més, la intervenció es pot fer de forma ambulatòria o amb un ingrés de tan sols una nit.

Actualment s’està utilitzant l’endoscòpia de columna com a coadjuvant en altres tècniques quirúrgiques de la columna vertebral. L’objectiu és poder-les dur a terme de manera mínimament invasiva amb visió directa de les estructures anatòmiques de la columna.

cirurgia endoscòpica de columna