El CST potencia la ‘telemedicina’ per evitar desplaçaments als CAP

El Consorci Sanitari de Terrassa està reforçant les consultes i visites telemàtiques per alleugerir les presencials als centres d’atenció primària. A banda de les trucades telefòniques, els CAP ja tenen a punt un servei que permet al videotrucada entre metge i pacient, fet que permet afegir la inspecció ocular a la visita. La idea és que dos terços de les consultes i visites es puguin fer a distància.

Els CAP del CST atenen més de 400 trucades diàries. La recomanació dels sanitari és que el pacient, abans de dirigir-se al centre d’atenció primària, hi truqui. Serà el personal sanitari qui li dirà què ha de fer i on anar.

Els casos de Covid-19 han baixat respecte a a finals de març i principis d’abril, però les xifres s’han estancat una mica les darreres setmanes. Per això és important no abaixar la guàrdia.

Independentment de la fase de desescalada que dictamini el govern, els centres d’atenció primària seguiran amb les màximes precaucions: amb visites telemàtiques quan sigui possible i, si no, separant els pacients de Covid-19 de la resta en diferents espais.