El curt d’ESCAC Films ‘Marleni, no Marlen’, seleccionat per participar en el Shortcat

El curt d’ESCAC Films Marleni, no Marlen de Carmen Aumedes ha estat seleccionat per participar  en la 13a edició del programa Shortcat. Així ho ha anunciat Catalan Films & TV, la marca sota la qual l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) s’ocupa de la promoció internacional de l’audiovisual català.

Aquest programa consisteix en la selecció, per part d’un comitè de professionals i experts del món del cinema i de la indústria audiovisual nacional i internacional, de 7 curtmetratges que es presentaran als mercats i festivals internacionals més importants del sector del curtmetratge i que està adreçat especialment a programadors, distribuïdors, compradors, institucions i premsa.

Shortcat és una referència internacional de la producció del curtmetratge català. Alguns dels directors que n’han format part al llarg d’aquestes tretze edicions són Juanjo Giménez, Laura Ferrés, Clara Roquet, Elena Trapé, Pau Bacardit, Anna Solanas i Marc Riba, David Victori, Alejandro Marzoa, Alex Brendemhül, o Xavier Marrades.

Els últims anys el curtmetratge català ha obtingut seleccions i premis als festivals més importants com Cannes, Berlín, Venècia, Sundance, l’Acadèmia Europea o el primer concurs mundial de YouTube.