El CUV enviarà les ulleres a domicili i comptarà amb una xarxa d’òptiques solidàries de suport

El Centre Universitari de la Visió i diverses empreses del sector han creat una xarxa d’òptiques solidàries. D’aquesta manera, enviarà les ulleres a domicili a les persones ateses pel servei i, en cas d’incidència, els usuaris podran acudir a un dels 90 establiments que integren la xarxa. L’objectiu és garantir la mesures de seguretat i evitar els riscos associats a la pandèmia.

Durant el confinament i l’aturada obligada de l’activitat, al Centre Universitari de la Visió van quedar unes 250 ulleres per entregar i prop de 300 pacients per visitar.

El CUV atén unes 2.000 persones anualment, provinents de serveis socials. D’aquestes, la meitat són de Terrassa, una quarta part del conjunt del Vallès i la resta, d’arreu de Catalunya.

La despesa que suposa l’enviament de les ulleres l’assumeix el Centre de Cooperació i Desenvolupament de la UPC. Pel que fa al material, el cedeixen gratuïtament diverses empreses del sector. L’administració, alhora, s’encarrega d’una part del cost del servei, que recau en els estudiants en pràctiques de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa.