‘Las Cantatas Eufóricas’ tanquen el Dansa Metropolitana

La sisena edició de Dansa Metropolitana ha  arribant a la seva fi  aquest cap de setmana. Han estat 18 dies amb 10 propostes artístiques arreu de la ciutat. 

Dissabte la Seu d’Egara ha estat l’escenari de dos espectacles adaptats al conjunt monumental. El públic assistent  ha pogut descobrir aquesta joia arquitectònica a partir del llenguatge del moviment i la dansa amb un programa doble. Per una banda, s’ha pogut veure Otempodiz, resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic. De l’altre,  Pan y Rosas, una peça que fusiona el flamenc, la dansa contemporània i les danses urbanes.  

Així,  aquest 2023, Dansa Metropoliana ha destacat per l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, com és el cas d’Acosta Danza. La companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta,  ha portat a LaFACT Cultural Spectrum, un repertori de cinc peces  amb el segell de la Cuba més moderna i, també contemporània. 

I és que l’aposta pel talent internacional i emergent  és un dels trets distintius del certamen. Un altre exemple és l’argentina Josefina Gorostiza, que ha estrenat al Teatre Principal Las Cantatas Eufóricas. Una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al present les cantates de Bach. Amb aquesta proposta doncs,  s’ha posat punt final a l’edició d’aquest any del festival.