La revista Terme tanca una trilogia sobre la Seu d’Ègara

El primer pergamí de l’Arxiu Històric i Comarcal sobre la Seu d’Ègara, anomena església de Sant Pau a l’actualment coneguda com Església de Sant Pere. A més, el retaule petri d’aquest mateix temple s’adapta a un nou estudi cronològic. Aquestes són dues de les novetats sobre la Història local que desvetlla el número 34 de la revista Terme, presentada en públic aquest dimecres a l’Arxiu Comarcal.

La revista anual d’història local publica un monogràfic sobre la Seu d’Ègara amb el qual tanca una trilogia sobre el principal conjunt monumental de la ciutat. D’altres articles d’aquesta nova edició estan dedicats al fluxe migratòria entre Terrassa i Olesa amb saldo positiu per la ciutat veïna, la història de Pau Grau, deportat en un camp de concentració nazi, o d’altres novetats sobre la Xemeneia Almirall, ara descobertes a través dels ulls d’un dron.

Aquest número representa el de la renovació del format de Terme de cara a pròximes edicions. La revista Terme s’adreça principalment als historiadors però també al públic en general per construir una identitat col•lectiva local pròpia a partir d’estudis històrics rigurosos.