El debat de l’estat de la ciutat dinamita els consensos i serveix per anunciar alguns projectes

El ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat ha servit per escenificar les diferents visions de la gestió municipal que tenen els diferents partits i les seves diferències irreconciliables. L’equip de govern ha presentat una proposta de resolució que no ha comptat amb el suport de l’oposició per ser tan genèrica i atemporal que podria, diuen, aplicar-se a qualsevol ciutat en qualsevol moment històric. La majoria absoluta de l’executiu local ha estat suficient per aprovar-la.

Per la seva part, TxT i ERC han retret a l’oposició la falta de propostes adequades a la naturalesa de la sessió. Uns (JxT i C’s) perquè han presentat mocions més d’acord amb un ple ordinari que amb aquest, i el PSC perquè no ha presentat cap proposta i només demanava que l’equip de govern executés el seu pla de mandat.

Finalment, les propostes del govern, de JxT (menys alguns punts), i la C’s s’han aprovat i la dels socialistes ha estat rebutjada. Dels discursos polítics es desprèn que el mandat ha entrat a la recta final.

La seguretat, la neteja i el manteniment, la mobilitat o les rieres han estat els temes protagonistes de la sessió. Moltes intervencions han alertat que alimentar la sensació d’inseguretat obrirà la porta de l’Ajuntament a l’extrema dreta.

La sessió també ha servit per conèixer alguns projectes que el govern pensa implementar, com millorar la neteja o el programa de recollida de residus porta a porta en urbanitzacions; la connexió dels pàrquings del Portal de Sant Roc amb el de la Plaça Vella; la presentació al maig del Pla de futur i transformació de les rieres o una gran campanya ciutadana contra la zona tarifària 3, abans de l’estiu.

Cinc entitats també han participat en aquest debat aportant les seves propostes sobre economia i polígons, convivència i antiracisme i canvi climàtic.

Ple Estat De La Ciutat 2