El debat sobre la immersió lingüística del català a les escoles arriba al Ple

El debat de la llengua i la immersió lingüística ha arribat aquest Ple Municipal del mes de desembre en forma de dues propostes de resolució de sentit contrari. La primera proposta que s’ha aprovat amb tots els grups a favor i l’oposició de Ciutadans, busca reforçar el consens sobre el model lingüístic del sistema educatiu català que té amb la immersió lingüística, un model d’èxit avalat per Europa.

L’altra proposta sobre la llengua presentada per Ciutadans i que que no ha prosperat, instava a la defensa de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que obliga a una escola de Canet a augmentar l’ús del castellà fins a un 25 per cent. Tots els grups s’han negat a donar suport a una moció que diuen, fa un ús polític de la llengua.

D’altra banda el Partit Socialista ha posat damunt la taula la contradicció que representa, segons ells, instal·lar aquest Nadal una pista de patinatge sobre gel i defensar l’anomenada «revolució verda» que propugna el Govern. La proposta que ha estat rebutjada, reclamava una instal·lació més respectuosa amb les emissions de CO2. L’Equip de Govern ha dit que en el contracte de l’equipament es contemplen mesures compensatòries com ara el reciclatge de l’aigua o la plantació d’arbres, tot i que no se n’ha detallat ni el nombre ni la ubicació.