El debat sobre l’Estat de la Ciutat se celebrarà al febrer, després de les eleccions catalanes

Terrassa celebrarà el primer debat sobre l’Estat de la Ciutat dels darrers dos mandats al febrer, molt probablement després de les eleccions catalanes. És una de les poques conclusions de la junta de portaveus extraordinària celebrada aquest dimecres a la tarda.

La sessió extraordinària vol ser presencial, sempre que les mesures de seguretat i sanitàries ho permetin, en un teatre o en un espai més gran que la sala de plens i estarà oberta a la participació ciutadana, d’entitats i associacions i també de ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys, a títol individual. Per articular i incentivar aquestes intervencions la convocatòria s’haurà de fer amb setmanes o, fins i tot, un mes d’antelació.

El debat es fomentarà amb un informe amb dades que aportarà l’equip de govern sobre el grau de compliment del programa. Els grups municipals, a més d’aportar la seva valoració, també podran fer propostes. Després del debat hi haurà una votació per intentar aprovar o acordar qüestions concretes.

L’ordre del dia, els torns d’intervenció i els minuts que tindrà cada formació o cada participació ciutadana no estan encara definits però en un primera proposta feta pel Partit dels Socialistes s’apunta a un màxim de 4 hores.

La celebració d’aquest ple sorgeix d’un acord de junta de portaveus. El text deia que aquest debat sobre la situació de la ciutat s’havia de celebrar abans que s’acabés el 2020. El calendari és molt ajustat, segons els grups, per això el primer es farà l’any que ve i s’estableix una periodicitat anual.

Els socialistes però han apuntat que podrien sol·licitar una sessió extraordinària abans d’acabar l’exercici per parlar de temes concrets.