El Departament de Cultura aprova un pla perquè tornin els castells de fins a 160 persones

Les colles porten mesos demanant la recuperació de l’activitat castellera. L’aturada ha estat llarga i algunes tenen serioses dificultats econòmiques perquè registren pocs o cap ingrés. El Departament de Cultura ha presentat al PROCICAT un pla per accelerar la tornada de les Diades castelleres i altres actuacions.

Així, el document preveu fer castells de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida a les places i un màxim de 15 minuts per a la construcció de cada castell.

Els membres de les colles hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o presentar un PCR negativa en les darreres 48 hores. Els menors de 12 anys hauran de passar un test d’antígens ràpid (TAR).

Fins ara, s’havia estudiat la situació individualment, per a cada Diada. El document aprovat aquest dimarts permet que tot el sector casteller avanci en la desescalada.

Els responsables hauran de vetllar per complir aquestes mesures i no es permet la interacció entre membres de diferents colles o entre castellers i públic.

El pla entrarà en vigor aquesta mateixa setmana i les primeres diades en aplicar-lo seran La Misericòrdia (a Reus), Santa Tecla (a Tarragona) o La Mercè (a Barcelona).