Cap Can Roca 1

El Departament de Salut destina gairebé 7’8 M€ a Terrassa

Per la construcció del CAP Can Roca s’han destinat  6,50M€ i el CAP Terrassa Sud ha rebut 1,29 per a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici.

Així ho ha declarat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha presentat aquest divendres les accions de millora implementades a l’atenció primària i comunitària durant l’últim any. En total s’han invertit  449 M €, que s’hauran d’executar durant el període 2022-2024. El 75 % de la inversió prové de l’esforç inversor del Departament per l’Atenció Primària i el 25% restant de fons europeus.

Entre les 146 actuacions previstes, destaca la construcció de 62 centres nous, com el de Can Roca. La partida ha servit per completar la xarxa o substituir els que han esgotat la seva vida útil. També hi ha previstes actuacions per ampliar o reformar centres en funcionament. Finalment, actuacions de millora per facilitar la resposta a la pandèmia o els processos d’enfortiment i transformació de l’atenció primària.

El conseller també ha  destacat  la incorporació de més professionals i de nous perfils; el desplegament de mesures per reduir la burocràcia i l’aposta per la recerca en Atenció Primària.