El Departament d’Interior investigarà l’atac al fill malalt de l’alcalde a les xarxes socials

La Comissió de Festes Populars de Terrassa ha denunciat a través de les xarxes socials una actuació de violència desproporcionada per part de la Policia Municipal aquest 4 de juliol. Segons expliquen, els fets han tingut lloc al Parc de Vallparadís quan un grup de persones joves estava celebrant el final de la Festa Major llançant-se per una baixada i menjant macarrons abans de tornar cap a casa. Afirmen que és una tradició que segueixen des de fa anys i que mai havien tingut cap problema. Aquest dilluns, però, asseguren que dos agents els han demanat que marxessin i que, si no ho feien, carregarien contra ells amb les porres. Relaten que, a continuació, s’hi han personat fins a una vintena d’agents i que els han pegat de forma il·legal per sobre de la cintura. També critiquen que una de les persones agredides ha estat detinguda sense  motius. Els denunciants reclamen explicacions a l’alcalde com a màxim responsable, depurar responsabilitats per uns fets que consideren antidemocràtics i que no hi hagi cap represàlia amb la persona detinguda.

Jordi Ballart ha respost que, després de demanar informació a la Policia Municipal de Terrassa sobre aquesta actuació, li han comunicat que el cos va rebre dilluns a les 5.45h de la matinada una alerta informant que hi havia un grup de persones al Parc de Vallparadís fent malbé mobiliari urbà. L’alcalde explica que, fins al lloc s’hi van dirigir dues unitats de la policia que van comprovar que hi havia un centenar de persones sota la influència de l’alcohol, que duien diverses taules que havien furtat d’una carpa i les utilitzaven per llançar-se per una rampa, causant danys al mobiliari. Ballart relata que, en un primer moment, els agents van indicar als implicats que aturessin aquestes accions però que no els van fer cas, es van resistir i van causar aldarulls amb crits, insults i intents d’agressió als agents. Davant d’aquesta reacció, a les 6.16h, van intervenir 11 unitats de la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra i el grup va abandonar el lloc. Segons la mateixa font, l’actuació va finalitzar amb una persona denunciada per desobediència reiterada als agents i una altra detinguda per atemptat a l’autoritat, en agredir un agent. Ballart afegeix que la investigació per desordres públics continua oberta, s’està recopilant informació i analitzant els vídeos i les imatges per obtenir més dades sobre els fets. L’alcalde subratlla que aquestes accions no estaven autoritzades i que tampoc creu que formessin part de la cultura popular de la ciutat.

El debat generat a les xarxes sobre aquest tema ha afegit encara un altre element vergonyós que Jordi Ballart s’ha afanyat a denunciar. I és que, entre els comentaris de suport a la Comissió de Festes Populars de Terrassa, un usuari ha respost amb una pregunta sobre si preferirien matar un policia o el fill de l’alcalde malalt de leucèmia. El Departament d’Interior ja ha confirmat que intervindrà davant d’aquest atac per incitació a l’odi i a la violència. Ha estat mitjançant la resposta del mateix conseller Joan Ignasi Elena. La pròpia Comissió de Festes Populars s’ha desvinculat totalment d’aquest comentari. L’alcalde, Jordi Ballart, ja ha presentat denúncia a Mossos amb el suport dels sindicats policials i de CCOO.

La regidora de Seguretat, Protecció Civil i Via Pública, Patrícia Reche, també ha condemnat els fets a les xarxes socials.