El desaparegut Matraca anima Terrassa a gaudir del Carnestoltes

El desaparegut Joan Ciurana, el Matraca, és el protagonista del cartell anunciador del Carnestoltes d’aquest any a Terrassa. Un homenatge al conegut artista de la ciutat que ha fet l’il•lustrador Xavier Gutiérrez en una combinació de tècniques tradicionals i digitals. L’obra va obtenir el 70 per cent dels 2.400 vots populars que es van emetre el passat 13 de desembre en una exposició al carrer entre els 23 cartells participants.

El XLII Carnestoltes de Terrassa es farà entre el 28 de febrer i el 6 de març i el pregoner serà el dos cops subcampió del món de Tir amb Arc, Sergi Cebrián. La programació d’aquest any surt del format virtual i torna en forma de programa de mà. Un programa amb un cartell al dors amb l’habitual crítica a la classe política en any d’eleccions. La Comparsa oficial que obrirà la rua se n’encarrega el centenar de components de l’escola Art&Dance, guanyadors de l’any passat.

Tot i el secret que envolta la comparsa, el Carnestoltes d’aquest any tindrà un rei i una reina, el Boignestoltescinquè i la Bojavasonada. La principal novetat del programa és el canvi d’ubicació del Ball de Vídues de dimarts que es farà a El Social del carrer Font Vella, un espai amb més capacitat per l’augment continuat d’assistència. L’altra novetat és el recorregut de la rua. A falta d’un itinerari definitiu i tal i com va passar amb la Cavalcada de Reis, la rua no passarà pel Portal de Sant Roc, a causa dels problemes amb l’aparcament soterrat.

El Carnestoltes manté la sortida de la rua de dissabte al passeig 22 de juliol, de moment amb 31 comparses apuntades, acabarà a la plaça Vella després de passar pel Raval. La rua infantil de diumenge sortirà de la Rambla cantonada amb Pau Claris, passarà per la plaça Vella i acabarà amb una festa a la Plaça Nova.