El director Pau Teixidor presenta al Catalunya ‘Alumbramiento’, sobre nadons robats als 80

Aquest proper divendres, 21 de juny, s’estrena a les sales de cinema Alumbramiento, l’últim film dirigit per Pau Teixidor. Es tracta d’una pel·lícula basada en fets reals. El film dona veu a totes aquelles dones que, durant els anys 80, van ingressar en reformatoris i van ser privades de la seva maternitat després de donar a llum. El director català assistirà al Cinema Catalunya de Terrassa per presentar el seu últim treball en la sessió del divendres a les 21.15. Després de la projecció, oferirà un col·loqui participatiu per conversar amb el públic sobre qualsevol qüestió relacionada amb la pel·lícula.

Alumbramiento explica la història real de la Lucía, una noia de 16 anys que es queda embarassada el 1982. La seva mare decideix traslladar-la a Madrid i després l’ingressa al reformatori de Peñagrande per posar fi a aquesta situació imprevista i no desitjada. Allà, la noia forjarà una gran amistat amb altres companyes, també adolescents embarassades. Totes elles seran víctimes de robatoris dels seus nadons, una pràctica que amb el temps s’ha demostrat que era freqüent en un context d’aparent canvi polític i social.

Pau Teixidor és llicenciat en Cinema i Audiovisuals per l’ESCAC. Des del 2006 ha treballat als equips de direcció de més d’una vintena de pel·lícules. El 2011 estrena el seu curtmetratge Llegenda a la Secció Oficial del Festival de Sitges. El 2017, el seu curtmetratge Cunetas va estar nominat a Millor Curtmetratge als Premis Gaudí. La seva òpera prima, Purgatori, es va estrenar el 2014 a la Secció Oficial del Festival de Màlaga. Ara, amb 41 anys, Pau Teixidor presenta el seu segon llargmetratge.

Les entrades tant per a aquesta sessió especial com per a la resta de projeccions d’Alumbramiento ja estan a la venda.