El director Ventura Durall, graduat per l’ESCAC, estrena un documental sobre Escola Nova 21

El proper 15 de juliol s’estrena als Cinemes Girona el documental “La Nova Escola”, dirigit per Ventura Durall, graduat com a guionista a l’ESCAC. Es tracta d’una producció de Nanouk Films sobre el programa Escola Nova 21 i el sentit de l’educació.

El realitzador barceloní ha acompanyat amb la seva càmera els tres anys de vida d’Escola Nova 21, programa pioner del qual a Terrassa en formen part una quizena de centres educatius. Està basat en l’aprenentatge competencial i cooperatiu i els seus mètodes han generat una autèntica revolució educativa a Catalunya. La sinopsi del documental planteja una pregunta: “Es pot canviar un sistema educatiu des de baix cap a dalt amb èxit? Només el temps donarà la resposta, però la llavor per repensar l’educació dels ciutadans i ciutadanes del futur ha arribat per quedar-se, i sembla imparable”.

Ventura Durall és guionista, director i productor de documentals, ficció i obres audiovisuals per a museus. L’any 2000 va fundar la productora Nanouk Films amb la intenció de crear una plataforma artística de referència en el panorama audiovisual català i europeu. La seva filmografia inclou títols com L’Ofrena (2020), Bugarach (2014), El somriure amagat (2011) i Les dues vides d’Andrés Rabadán (2008), obres presents i premiades als principals festivals del món, com Locarno, Sundance, IDFA, San Sebastian o Màlaga.

Després de la seva première al festival DocsBarcelona 2020 al mes de maig i del seu pas per les sales, “La Nova Escola” arribarà a la 10a edició de l’Atlàntida Film Fest a través de Filmin, on estarà disponible del 27 de juliol al 27 d’agost. A més a més, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, el documental es podrà veure en prime time al programa “Sense ficció” de TV3, en una versió per a televisió de 52 minuts.

https://vimeo.com/420053759