August Sáenz: “Hem de solucionar la saturació de l’aparcament de l’Hospital”

El pediatre terrassenc, August Sáenz, és el nou president del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Sáenz, escollit entre l’Ajuntament i la Generalitat, ocuparà el càrrec després que el seu antecessor nomenat el setembre del 2020, Jordi Labòria, morís el passat 11 de desembre. Un dels problemes que Sáenz haurà d’afrontar és la saturació que actualment pateix l’aparcament de l’Hospital de Terrassa.

En l’àmbit estrictament sanitari, Sáenz manté el repte de mantenir i millorar tots els serveis a la població de referència, especialment de l’atenció psicològica d’infants i joves, per l’augment de la demanda que aquesta especialitat ha experimentat darrerament. August Sáenz va néixer a Terrassa l’any 1941 i va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona.

Està especialitzat en Hematologia i Pediatria, però ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional com a pediatra, durant 15 anys a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i, posteriorment, com a cap del servei de Pediatria i com a cap d’Estudis de l’Hospital de Terrassa, fins a la seva jubilació, ara fa quinze anys. El Consell de Govern del Consorci està format per sis representants de la Generalitat de Catalunya i quatre representants de l’Ajuntament de Terrassa. Els dos vicepresidents són l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, i el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert.

També en formen part la regidora de Salut, Mònica Polo, i el director de l’àrea de Presidència de l’Ajuntament, Josep Manuel Rodríguez. El Consorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària, consorciada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa. Creada l’any 1988, està actualment integrada per set centres d’atenció primària, un hospital d’atenció a pacients aguts i un centre sociosanitari, a més d’un hospital de dia per a pacients d’Alzheimer.

També disposa de la unitat assistencial preventiva de l’esport ubicada al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, i de l’única unitat d’hospitalització penitenciària de tot l’Estat espanyol. També disposa de diferents dispositius de salut mental, tant a nivell hospitalari, com en centres de dia i serveis de rehabilitació comunitària. Els centres del CST compten amb més de 2.000 professionals, que ofereixen una atenció sanitària i social altament qualificada a una població de referència de més de 200.000 habitants de diferents poblacions del Vallès Occidental.