El Drac Baluk nomena Pau Gerona president i aprova un protocol d’abordatge de la violència masclista

L’assemblea anual del Drac Baluk celebrada aquest passat diumenge ha renovat la junta, designant Pau Gerona com a nou president, i ha aprovat canvis estructurals de l’entitat.

Des del Drac Baluk admeten que ha costat fer una renovació important a la Junta “a causa de les poques trobades i actuacions que s’han pogut celebrar l’últim any a causa de la pandèmia”. De fet, la situació sanitària va posposar l’assemblea per intentar de fer-la presencial, aspecte que finalment no ha pogut ser.

El nou president celebra que en la mateixa assemblea s’aprovessin diversos canvis estructurals de l’entitat. En destaca l’aprovació del “Protocol per a l’abordatge de la Violència Masclista” amb el 92% de vots a favor i un 8% en blanc.

La nova junta preveu treballar conjuntament amb la Comissió d’Equitat creada arran del protocol per a realitzar formacions amb professionals externs de l’entitat tant de revisió personal, com de circuits d’abordatge. En aquest sentit, també s’ha habilitat l’adreça equitatbaluk@gmail.com perquè qualsevol persona (membre o no de l’entitat) es pugui posar en contacte amb la Comissió directament. El document aprovat estarà disponible a la pàgina web de l’entitat d’aquí a uns mesos, un cop s’hagi completat la primera revisió general.

Durant l’assemblea també es va aprovar iniciar el procés de canvi de règim de l’Associació, per deixar de ser una entitat juvenil a una associació de caràcter general. “És una proposta que feia anys que era sobre la taula, però no havíem tingut el temps per dedicar-li”, explica Pau Gerona. Durant la reunió es va defensar que si ve durant els primers anys la limitació de juvenil (entre 14 i 30 anys) havia afectat un nombre reduït de membres, actualment bona part dels membres de l’entitat superen els 25. Des de l’entitat lamenten que la Generalitat mantingui uns paràmetres que no s’ajusten al que consideren que és la societat actual.

La nova junta, aprovada amb un 67% dels vots, té com a objectius principals mantenir activa la seva massa social, activar i implementar la Comissió d’Equitat, i procurar estar a punt per dur a terme actuacions de foc quan la situació sanitària ho permeti. En aquest sentit ja preparen diversos actes de caràcter intern per la seva diada, tradicionalment a finals de març.