El Drac Baluk s’envolta de bestiari popular per celebrar la 10a diada de la colla

Reunió de dracs i bèsties aquest dissabte a Terrassa. La colla del Drac Baluk Astharot ha volgut compartir amb diverses entitats de la cultura popular el desè aniversari de la seva primera diada. Juntament amb els Diables de Ca n’Aurell, el Drac Baluk s’ha plantat a la plaça del Progrés. Allà s’ha reunit amb altres representants del bestiari català poc abans de marxar en cercavila pels carrers de la ciutat.

Els qui han passat per la plaça del Progrés, entre els quals una representació del consistori encapçalada per l’alcalde, Jordi Ballart, han pogut conèixer de prop la Bèstia de Parets del Vallès. Una altra de les colles convidades a participar a la Diada del Drac Baluk ha estat la del Drac Joan, de Montcada i Reixac. Finalment, la tercera en sumar-se a la festa ha estat Lo Muriac de l’Hospitalet de l’Infant.

La plantada de bèsties ha estat la prèvia a una cercavila fins a la plaça Vella, on s’han reunit novament per oferir una tabalada. Tots plegats, finalment, han donat pas al foc, els colors i els petards amb un correfoc que ha posat el punt final a la celebració de la desena diada del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell. Presents a la cultura popular de Terrassa des de 1993.

 

bèstia parets del vallès

Bèstia de Parets del Vallès

Drac Joan, de Montcada i Reixac

Lo Muriac, de l’Hospitalet de l’Infant