El Drac de Terrassa, figura del Gerro de Sant Jordi 2018

La Unió de Floristes de Terrassa ha presentat avui el Gerro de Sant Jordi 2018 a la patronal catalana, Cecot. La 20a edició de la col·lecció del Gerro de Sant Jordi ve inspirada en una figura emblemàtica de la ciutat, sobre la qual se’n coneix la seva existència des de l’any 1845, el Drac de Terrassa.

Cada peça ha estat realitzada íntegrament a mà per la ceramista Pilar Sánchez. El procés per elaborar cada obra artesanal de terracota és de dues hores, en els quals s’inclou la cocció a 950 graus i, posteriorment, la seva decoració amb pintura al fred.

Des de la Unió de Floristes es considera que Drac és una figura prou representativa de la ciutat com per a proposar-la per a la peça d’enguany.

La peça indispensable pel gerro és la rosa. Carles Clapes, president de la Unió de Floristes de Terrassa, ha presentat una de les novetats d’aquest any, la rosa pintada amb la senyera.

El gerro es podrà comprar per un preu de 39 euros a qualsevol de les dotze floristeries agregades a la unió gremial. S’aconsella des de la Unió de Floristes fer una reserva anticipada.