El FabLab Terrassa, el laboratori de l’ESEIAAT, ha fabricat i distribuït més de 500 viseres de protecció per a professionals

30 viseres PET, 240 de metacrilat, 272 PLA  i 170 salavaorelles per a mascaretes, és el total de material fabricat amb impressores 3D i  talladora làser pel FabLab Terrassa, el laboratori de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT) de la UPC a Terrassa. Durant aquests dies, l’equipament ha estat col·laborant amb la recentment constituïda “plataforma d’Impressions 3D COVID19 Terrassa” formada per una grup de “printers” terrassencs que han treballat de valent per ajudar a proporcional protecció a diferents professionals en situació de risc de contagi.

Javier Hernández, director del Fablab  Terrassa, explica que “ de seguida vàrem veure que podríem ser molt útils i necessaris, però també que no podríem treballar sols i que era necessari col·laborar. Per això hem de destacar també la tasca dels Fablab de Castelldefels, Sant Cugat i del Consell Comarcal de Vallès Occidental, que ens ha proporcionat el filament PLA i el metacrilat gràcies a donacions d’empreses i persones anònimes per poder fabricar-ho tot.”

El FabLab Terrassa ha distribuït a través de la plataforma les mascaretes i els salvaorelles als professionals que treballen a  l’ADF Sabadell, a l’ Hospital Parc Taulí de Sabadell, la Residència Jardins de Castellarnau, la Residència Allegra de Sabadell, la Clínica veterinària Abat Marcet de Terrassa, el  Centre l’Albada del Parc Taulí de Sabadell, el 061 del VallèsClínica Plató, Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’ONG Aprovita, personal de seguretat de l’ESEIAAT i a  la Policia local de Terrassa.

FabLab Terrassa és el taller de fabricació digital i prototipatge de que disposen els estudiants de la UPC-ESEIAAT. Compta amb eines de fabricació digital que permeten experimentar i desenvolupar projectes, com ara màquines d’impressió 3dD, talla làser, fresat CNC, tall de poliexpan, equips d’electrònica, etc. FabLab Terrassa també està obert a makers, empreses, startups, universitaris i emprenedors. A més, organitza tallers, xerrades i cursos de formació dirigits a individus de diferents àmbits i edats, i que abordaran diverses temàtiques al voltant de la fabricació digital, desenvolupament d’aplicacions OpenSource, el moviment global cap a les smart cities, Indústria 4.0 i generació de la cultura emprenedora.