El Festival de Jazz de Terrassa fa vibrar la ciutat durant el seu primer cap de setmana

El 42è Festival de Jazz de Terrassa ja ha viscut el seu primer cap de setmana de concerts. La cantant Wilma Ann va encetar dimecres un festival del que es podrà gaudir fins al proper 26 de març. El dijous al vespre va ser el torn del premi Jazzterrasman, que aquest any ha estat per al saxofonista Joan Albert.

El primer cap de setmana de festival ha engegat amb força amb el primer concert internacional que ha suposat l’encreuament de dues figures clau del jazz contemporani com són Omar Sosa, que fa el seu debut a Terrassa, i Paolo Fresu, que amb aquesta ja són cinc les vegades que hi ha actuat.

Aquest dissabte han arribat els esperats matinals de jazz pels carrers de la ciutat. Lluís Coloma ha presentat els nous temes de l’àlbum Trip to Everywhere, que suposa una evolució artística important, en una plaça Vella entregada al ritme que han proposat els músics dalt de l’escenari.

El dissabte al vespre ha estat el torn d’un altre dels concerts internacionals. El pianista d’origen holandès i resident als Estats Units Gerald Clayton ha portat el seu tribut a Charles White, artista nord-americà famós per les seves il·lustracions relacionades amb el col·lectiu afroamericà. Aquesta proposta, de nom White Cities, ha sorprès al públic assistent a la Nova Jazz Cava, que ha gaudit d’una de les figures més emergents del panorama jazzístic internacional.

Al Festival de Jazz de Terrassa encara li queden dos caps de setmana per omplir de jazz de primera qualitat els carrers, places i sales de la ciutat.