El Festival de Jazz de Terrassa supera el seu equador i encara la darrera setmana d’actuacions en directe

El Festival de Jazz de Terrassa d’enguany ha deixat el segon cap de setmana de programació enrere i engega la que serà la darrera setmana de concerts. Un total de cinc concerts repartits de divendres a diumenge que han omplert la Nova Jazz Cava de gom a gom.

Per iniciar el cap de setmana Terrassa ha comptat, divendres al vespre, amb el projecte “Migra” encapçalat per Marta Garret i Irene Reig quintet. Una aposta innovadora i focalitzada en la veu i el saxo com a instruments melòdics protagonistes La proposta representa un nou pas endavant en l’evolució artística d’aquestes dues creadores, que ja han coincidit en d’altres projectes.

També dissabte, però en aquesta ocasió a les deu de la nit, els assistents a la Nova Jazz Cava han pogut presenciar la performance d’Immanuel Wilkins, que amb només vint-i-quatre anys ja és considerat un dels puntals a descobrir en aquesta edició en el debut del seu quartet al festival de Terrassa. Uns artistes que han presentat en primícia el seu nou àlbum “The 7th hand”.

Diumenge ha estat el torn de l’International Classic Jazz All Stars juntament amb Howard Alden. Un concert que s’havia de celebrar a la Plaça Catalunya però que la previsió de pluja ha fet que La Nova Jazz Cava hagi estat l’escenari per oferir un repertori que ha transportat al públic als ritmes swing amb gran elegància i intensitat.

El darrer dels concerts d’aquest segon cap de setmana de festival ha estat a càrrec de Christian McBride i Inside Straight, que han fet el seu debut al festival. El contrabaixista, compositor i director artistic Christian McBride és un dels plats forts de la programació d’enguany i és considerat entre els millors puntals rítmics de l’univers jazzístic. Aquesta serà l’única parada a Catalunya d’aquest quintet que seguirà amb una gira europea de tretze concerts que recorrerà deu països en només 17 dies.