El Festival de Jazz, el gran perjudicat de l’agenda cultural pel coronavirus

Els efectes laterals del coronavirus no han tardat a fer-se notar, sobretot en el món de la cultura. El primer i més gran damnificat és el Festival de Jazz. Arran de les recomanacions de la Generalitat, l’organització no ha dubtat en suspendre no només el Pícnic Jazz, l’esdeveniment més multitudinari, sinó que s’ha ajornat el Festival en la seva totalitat.

El Centre Cultural també ha suspès totes les seves activitats i ha pogut reprogramar alguns espectacles. L’actuació del Ballet de Sant Petersburg, prevista per aquest cap de setmana, un dels espectacles estel·lars de la programació, Giselle, es programa pel mes de setembre, en concret pels dies 26 i 27 amb horaris de 8 del vespre i les 6 de la tarda, respectivament.

També es reprograma Dumbo, l’espectacle familiar que es podrà veure el 10 de maig a les 5 de la tarda. L’actuació del mag Jorge Blass també queda ajornada i tindrà lloc el 13 de setembre. La conferència d’Eduard Sala i l’actuació de Manuel Fuentes Trio, de moment, ha quedat suspesa. També queda ajornat sense data prevista Adolescer 2055, l’espectacle previst dins el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre, del Casal de Sant Pere. També s’ajorna l’obra La Granja, de la companyia Catamúsicos.

El món casteller, i en concret Castellers i Minyons, també ha anul·lat no només les actuacions que hi hagin previstes per aquest cap de setmana sinó tota l’activitat castellera. Una afició que a tot Catalunya mou més de 8.000 persones. L’Ajuntament també ha suspès totes aquelles activitats pròpies que es fan en equipaments municipals, centres cívics i casals de barri.

Finalment, alguns supermercats de Terrassa s’han vist afectats per l’efecte pànic que ha provocat el coronavirus en algunes persones i s’ha buidat alguna prestatgeria de producte fresc. D’altres establiments d’alimentació no han vist alterada la seva habitual activitat. Alguns bars i comerços regentats per persones d’origen oriental han decidit avançar les vacances o prendre’s uns dies de descans i han tancat portes per la por i el risc de contagi al Covid-19.