El Festival Didó omple el centre de música i titelles en la seva tercera edició

Tàndem entre música i l’art visual i escènic dels titelles. El Festival Didó ha arribat aquest cap de setmana a Terrassa per apropar a un públic familiar el teatre representat per titelles, també anomenats objectes teatrals. L’organitzen els Amics de la Música de Terrassa i el CEM en col·laboració amb l’Ajuntament, i en destaquen el factor sorpresa dels espectacles per la gran varietat de gèneres dins del món titellaire.

El Teatre Princpal i el carrer Font Vella han acollit alguns espectacles. El Vapor Gran, però, ha estat l’espai principal escollit per desplegar activitats, muntatges teatrals i espais de joc. La d’enguany ha estat la tercera edició, i ha reunit a dotze companyies catalanes, quatre de terrassenques, amb les titelles com a autèntiques protagonistes.

El festival pren el nom de Didó, terrassenc nascut l’any 1880 que va esdevenir un dels titellaires més populars del segon terç del segle XX. Precisament, amb aquesta voluntat de reconèixer els terrassencs i terrassenques que han donat valor a la cultura al llarg dels anys, el Festival premiarà cada any a una personalitat en concret. El primer ha estat el titellaire i home de teatre Cesc Serrat.