El Festival Elixir torna a omplir els carrers de poesia, art i música

Un any més Terrassa s’ha tornat poètica durant quatre dies, des del dijous fins el diumenge, per celebrar el Festival Elixir. Diversos espais emblemàtics de la ciutat s’han omplert de poesia, art i música durant una sisena edició que ha destacat tant pel seu caràcter feminista com per les reivindicacions a favor de la llibertat, amb l’omnipresència del color groc en molts espectacles.

L’oferta poètica no ha tingut aturador al llarg de tot el cap de setmana. Dissabte a la tarda, la plaça del Rector Homs acollia el Mercat d’Editorials de Poesia, amb la intervenció de diversos autors. Paral·lelament, a la Seu d’Ègara s’hi celebrava l’Off Elixir, amb el Moviment d’Insurrecció Sonora i altres artistes.

L’Elixir és el primer festival gratuït i completament accessible de tot l’estat i la seva fórmula sedueix i atrau cada any més adeptes. Els carrers del centre ho han pogut comprovar aquest dissabte amb una nova edició de La Ràtzia. Al voltant d’un miler d’assistents han format un riu de gent transitant per un itinerari sorpresa amb sortida des del Vapor Ventalló.

Després de recórrer per la Creu Gran i l’antic Pont de Sant Pere, guiats per la música, les “performances” i els cants del poble, la incursió ha finalitzat a la Seu d’Ègara, amb una espectacular posada en escena. Un cop més l’Elixir ha captivat el públic amb la seva substància que atrapa els 5 sentits i desperta tot tipus d’emocions.

A part d’acostar la poesia a tots els públics, l’Elixir Poètic també busca involucrar el teixit cultural egarenc. És per això que les diferents propostes s’han pogut programar gràcies a la complicitat entre entitats i equipaments de la ciutat.