El Gimnàstic Terrassa manté la categoria a la Primera Divisió de la Lliga Iberdrola

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Gironella la primera fase de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina, amb la participació del primer equip del Gimnàstic Terrassa. L’any 2020, a conseqüència dels estralls de la Covid-19, no es van poder dur a terme totes les fases de classificació i final previstes i aquesta primera fase de 2021 ha servit alhora com a lligueta de promoció de Primera Divisió.

El Gimnàstic Terrassa s’ha hagut d’enfrontar a tres equips, Los Cantos Alcorcón, CN Granollers i AGAV Vilassar, entre els quals havien de sortir els dos que baixaven a Segona Divisió i els dos que continuaven a Primera. El quadre egarenc ha acudit a la competició en una situació límit, doncs no ha pogut comptar amb la presència d’Iris Espigares, lesionada, i ha patit la baixa d’algunes integrants de l’equip durant aquest any tan complicat. Ha afrontat la competició amb les seves dues millors gimnastes, Claudia Villalba i Clara Navarro, tot i que la primera sortint d’una recent lesió, amb l’experiència de Laura Gamell, i amb tres gimnastes molt joves, les més joves de la competició, Laura Garcia, Noa Granados i Vicky Valeros.

Des del primer aparell el Gimnàstic Terrassa ha anat aconseguint una puntuació que l’ha mantingut en les primeres posicions, mostrant una gran regularitat. Villalba ha tingut la seva millor versió en terra i salt i ha completat una bona actuació en barra. Navarro ha destacat en terra i asimètriques, fent alhora un bon salt i bona barra, Gamell ha aportat la seva qualitat en asimètriques i Garcia, Granados i Valeros han mostrat un potencial molt gran, completant una competició magnífica i aportant a l’equip els punts necessaris per mantenir-lo a Primera Divisió gràcies a la segona posició final de la fase de promoció. Amb els punts aconseguits, el conjunt egarenc ha finalitzat en la setena posició de la classificació general d’aquesta primera fase.

El Gimnàstic Terrassa afrontarà les properes dues fases i la final de la Lliga Iberdrola, que està previst que es durà a terme dins aquest 2021, amb l’objectiu de consolidar la seva posició a la Primera Divisió i reforçar l’equip amb la incorporació d’aquestes joves gimnastes i la recuperació de les baixes que ha tingut en aquesta primera fase.