habitatges pisos

El govern acorda amb la Generalitat construir 277 habitatges de lloguer social i assequible a Terrassa

Terrassa disposarà de 277 habitatges destinats a lloguer social i assequible gràcies a un acord entre el govern i la Generalitat.

El Ministeri de Transports ha signat diversos Convenis de col·laboració amb l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) per finançar la construcció de 748 llars en edificis energèticament eficients.

Dels 15 municipis on es distribuiran les noves construccions Terrassa serà la ciutat on se’n construiran més, seguida de Blanes, amb 80; i Sant Boi de Llobregat amb 40.

Així, 373 del total d’aquests habitatges es faran en règim de promoció pública per l’Incasòl. La resta, 375 es desenvoluparan mitjançant col·laboració públic-privada mitjançant la cessió de drets de superfície pels Ajuntaments. Com és el cas de l’empresa municipal d’habitatge de l’Ajuntament de Terrassa.

El ministeri de Transports ha detallat que compten amb un pressupost de 110,6 milions d’euros. El govern espanyol aportarà 21,4 milions d’euros, amb càrrec als fons Next Generation.

Amb aquests 15 nous acords, s’ha formalitzatla construcció d’un total de 3.386 habitatges en 88 actuacions a 44 municipis catalans.

Mitjançant el Programa d’ajuda a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients, el Ministeri pretén finançar l’increment del parc públic d’habitatges destinats al lloguer social o a preu assequible. I ho vol fer mitjançant promocions d’obra nova en terrenys de titularitat pública. Aquests habitatges formaran part del parc públic durant un període mínim de 50 anys. A més, el seu consum d’energia primària no renovable haurà de ser inferior en un 20%. Les obres hauran d’estar acabades el 30 de juny de 2026.