El Govern ajorna l’anunci de noves restriccions, així que es manté el pas al confinament comarcal

El Govern de la Generalitat ha suspès la roda de premsa prevista per aquest dijous al vespre, on havia d’anunciar les noves restriccions davant l’augment de contagis de covid-19. L’anunci queda ajornat a demà al matí, de manera que a partir de les 6h el confinament perimetral que aquests darrers caps de setmana ha estat d’àmbit municipal passarà a ser comarcal. En conseqüència, aquest cap de setmana els egarencs podran desplaçar-se per tot el Vallès Occidental fins que el Govern dictamini el contrari, si és que ho arriba a fer.

Fonts de la Generalitat citades per TV3 asseguren que les noves mesures que l’executiu compta anunciar demà divendres al matí seran “quirúrgiques”, en el sentit que en cap cas tornaran a significar el tancament dels locals de restauració o els equipaments culturals. No ha transcendit quan entrarien en vigor aquestes noves restriccions ni si afectaran la relaxació de les vigents prevista pels festius d’aquest Nadal, quan en principi es permetrà la mobilitat per tot Catalunya i fins i tot alguns dies concrets es retardarà el toc de queda nocturn.

Aquests darrers dies les dades epidemiològiques al conjunt de Catalunya han empitjorat, amb la taxa de contagis a 1’34 quan l’objectiu de Salut era mantenir-la per sota de 0’9. A Terrassa aquest indicatiu marca 1’10 i el risc de rebrot és de 244, també per sota del 274 de mitjana a Catalunya.