El Govern amplia la franja horària de les bonificacions a la C-16

A partir de l’1 de gener s’amplia la franja horària de les bonificacions a les barreres troncals i laterals de Sant Vicenç de Castellet (C-16). El Govern aplica a la C-16 un sistema de descomptes per afavorir-ne l’ús

Entre d’altres, en els dies no festius en hora punta, s’aplica a les barreres de Sant Vicenç de Castellet un descompte de fins al 80% a la barrera troncal i del 60% a la lateral, en els moviments des de o cap al sud.

En aquests casos, s’ampliarà la franja horària d’aplicació dels descomptes, tot avançant l’hora punta del matí.Així, aquests descomptes s’aplicaran de dilluns a divendres no festius, entre les 6:30 i les 10:30 h i entre les 17:00 i les 21:00 h, a turismes, furgons i furgonetes que efectuïn el pagament mitjançant sistema dinàmic (Via-T o aplicació Satellise).

Amb aquesta mesura es vol optimitzar la infraestructura i descongestionar les carreteres C-55 i C-58 en benefici de l’eficiència i la seguretat viària.

Paral·lelament, es mantenen la resta de bonificacions a la C-16.

I és que el Govern ha aprovat aquest dimarts modificacions de les concessions de les autopistes C-32  i C-16  per millorar el sistema de descomptes en aquestes vies i afavorir la mobilitat i la seguretat viària en ambdós corredors.

Pel que fa a l’autopista C-32 sud, la ha  aprovat un l’increment fins al 75% del descompte per mobilitat obligada en el tram Sitges – el Vendrell.

Aquest augment vol fer més atractiva l’autopista C-32 en aquells desplaçaments per mobilitat obligada i alleugerir de trànsit la C-31.En total, Generalitat   assumeix al voltant de 50 milions d’euros anuals en concepte de bonificacions, descomptes, actuacions accessòries i reduccions que s’apliquen als peatges de les autopistes.