Renfe rodalies

El Govern Central inicia els estudis per a la nova estació de rodalies de Terrassa Oest

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana ha licitat diversos estudis informatius per al desenvolupament d’actuacions de planificació incloses al Pla de Rodalies de Barcelona 2020-2030. Entre les actuacions previstes en aquest document s’hi ha inclòs l’estació Terrassa Oest.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «aquesta és una bona notícia ja que, tot i el temps transcorregut, comprovem que el projecte avança i que es podrà atendre a una demanda històrica de la ciutat i en concret dels veïns i veïnes dels barris de Can Boada, Ca n’Aurell o la Maurina». Ballart, a més, afegeix que «el fet de poder comptar amb una nova estació de rodalies a la ciutat, és una una millora considerable del servei de transport públic tant a la zona oest de Terrassa, com per al conjunt de la ciutat ampliant la seva xarxa de mobilitat, i que seguirem de prop per a que sigui una realitat».

A més de poder donar servei amb transport públic als veïns de Can Boada, Ca n’Aurell o La Maurina, l’estació serviria també de terminal als trens amb capçalera a Terrassa, amb punt d’estacionament, podent assumir en alguns casos possibles increments del servei en situacions de sobresaturació.

Pel que fa la població que donaria cobertura aquesta nova estació, els estudis municipals indiquen que amb la seva construcció, a dia d’avui, la població situada a menys de 1.000 metres d’alguna de les diverses estacions ferroviàries de la ciutat, passaria de 162.533 persones a 179.393, incrementant-se en 16.860 persones. Pel que fa als usuaris, es preveu que 1.789 ciutadans en podrien fer ús, però tenint en compte el procés de creixement previst a Terrassa en 10 o 15 anys, aquesta xifra podria ascendir a 5.045 viatgers diaris.

El pressupost de licitació, que és de 476.000 euros, també inclou el desenvolupament del nou ramal entre la línia de Puigcerdà i el corredor del Vallès; l’estació tècnica a El Prat de Llobregat; el salt de moltó a Cerdanyola del Vallès; i l’estació tècnica Terrassa Can Boada. Un cop culmini el procés de licitació, el consultor adjudicatari disposarà de 24 mesos per portar a terme els treballs d’estudi.