El Govern compra 15 nous trens per reduir la freqüència del metro del Vallès a la meitat

A partir del 2019 hi hauran 15 nous trens en el metro del Vallès que permetran reduir la freqüència de pas a la meitat. El Govern ha comprat 15 noves unitats per donar resposta a l’augment de la demanda que cada dia experimenta la línia dels Ferrocarrils a Terrassa i Sabadell.

Amb els nous trens la freqüència de pas a Sabadell es reduïrà a la meitat i passarà a ser de cinc minuts en lloc dels deu minuts de temps d’espera que hi ha ara. A Terrassa els trens passaran dels 7-8 minuts d’espera actuals, al pas d’un tren cada cinc minuts.

La inversió per als nous trens és de 130 milions d’euros. Les noves unitats que ara s’han de fabricar, s’aniran incorporant al servei del metro a partir del 2019. A banda de l’estrena de les noves estacions a Terrassa el juliol del 2015, les darreres grans millores i ampliacions del metro del Vallès s’han experimentat a Sabadell.

El passat mes de setembre van entrar en servei les estacions de Can Feu-Gràcia i la plaça Major amb 1,5 quilòmetres de línia nova. Aquest any és previst obrir 3,7 quilòmetres més de via i tres estacions més, la Creu Alta, la Plaça Espanya i Ca n’Oriac. Aquesta inversió suposa 430 milions d’euros.