El Govern d’Espanya destina més de 3 milions d’euros al transport públic de Terrassa

PSC Terrassa ha donat a conèixer que el Consell de Ministres, a proposta dels Ministeris d’Hisenda i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha aprovat aquest dimarts una subvenció de 433,9 milions d’euros per a un total de 273 entitats locals amb transport públic de la seva titularitat, entre les que s’hi troba Terrassa. Segons explica la formació en un comunicat, Terrassa rebrà 3.012.593,71 euros per compensar la disminució d’ingressos soferta pels autobusos urbans a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la Covid-19 en 2020.

Els socialistes afirmen que el Govern ha estimat que l’impacte de la pandèmia en el transport públic és l’equivalent al 40% dels ingressos de l’any anterior, per la qual cosa aquesta és la proporció que per regla general compensarà la subvenció. Aquestes ajudes tenen caràcter extraordinari i es concedeixen de manera directa a les entitats locals que prestin habitualment serveis de transport públic urbà i interurbà, amb independència de la modalitat de gestió.

El PSC de Terrassa ha valorat molt positivament aquesta decisió. Segons el Primer Secretari dels socialistes egarencs, Alfredo Vega: “El Govern mostra amb aquest Reial decret que aprova avui el seu compromís amb el municipalisme”.