El govern es compromet a gestionar l’abastament d’aigua a partir del 10 de juny

No hi haurà més dilacions i el 10 de juny el servei d’abastament d’aigua serà municipal. S’hi ha compromès el primer tinent d’alcalde, Alfredo Vega, en el ple extraordinari d’aquest dimarts, on s’ha aprovat la tercera pròrroga forçosa a Mina Aigües de Terrassa per a què continuï prestant el servei els propers sis mesos. La proposta del govern del PSC i el PDeCAT ha tirat endavant amb el suport d’Esquerra i Terrassa en Comú, que han demanat més transparència i que no hi hagi més pròrrogues. El PP i Ciutadans s’han abstingut i la CUP hi ha votat en contra perquè, diu, aquest tercer ajornament ja no calia.

El ple també ha donat llum verd, amb el suport de l’equip de govern i Ciutadans, a una nova licitació dels serveis energètics municipals en l’enllumenat públic i interior, amb menys consum energètic i la implementació d’energies renovables.

Al febrer ja es va adjudicar el projecte a una empresa però el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ho va declarar nul per defecte de forma. Amb la nova licitació, l’Ajuntament incorpora nous requeriments tècnics que incrementen la seguretat jurídica. Els efectes d’aquest projecte i la reducció de diòxid de carboni s’haurien de fer visibles al primer trimestre del 2019.

Aquest dimarts també s’han aprovat, amb l’única abstenció del PP, les bases per l’atorgament de subvencions als propietaris d’habitatges que els reformin per a destinar-los a lloguer social. Es subvencionarà la rehabilitació amb un màxim de 3.000 euros o 6.000 si fan millores d’eficiència energètica i se’ls bonificarà el 50 per cent de l’IBI. A canvi, el propietari ha posar l’habitatge a la borsa de mediació de lloguer social amb un preu de lloguer un 30 per cent per sota de l’índex de lloguer mig que publica l’Agència de l’habitatge de Catalunya.

Finalment el ple ha aprovat les bases per atorgar les beques a la creació artística en el marc del BaumannLab. Aquesta sessió s’ha fet amb caràcter extraordinari per tractar els temes urgents que quedaven pendents en haver-se suspès el ple ordinari de setembre, pel context polític de Catalunya.