El Govern es replanteja la recollida de residus pneumàtica a les àrees de desenvolupament

L’Equip de Govern no té garantida l’aprovació en el pròxim ple de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en relació a la recollida pneumàtica de residus. Aquest sistema està contemplat per les àrees de nova construcció com un dels millors sistemes per a la recollida selectiva. Ara, amb la modificació del POUM, s’obre la porta a implantar d’altres sistemes igual o més eficients, i sobretot econòmicament sostenibles, per a la recollida selectiva.

Aquest fet ha posat en alerta a l’oposició que diu que si la mesura es prèn per reactivar les inversions dels promotors, també s’hauria de repensar tot el sistema urbanístic, les alçades dels habitatges o les activitats econòmiques de les noves àrees, i no només la modificació del Pla General per abaratir el desenvolupament dels sectors. Amb l’abstenció i els vots en contra dels grups, l’Equip de Govern, amb l’únic suport del regidor del Partit Popular, no té garantida l’aprovació de la modificació del POUM, i per tant es pot plantejar la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia del ple municipal.

D’altra banda la Comissió de Territori d’aquest dilluns ha prorrogat a TMESA, el contracte per a la gestió i explotació del servei municipal de transport públic. Una pròrroga que s’allargarà fins el 30 de setembre del 2019, quan l’Ajuntament té previst haver atorgat el concurs de licitació del servei a una de les empreses que vulguin gestionar la concessió. L’oposició també s’ha queixat de l’oportunitat de tot el procés de licitació del servei que s’acabarà just amb l’últim ple del mandat i sense debat sobre el model de gestió.

L’Ajuntament defensa que segons un estudi el model actual és el més viable ja que un servei cent per cent municipal en el transport públic considera que no és econòmicament sostenible. L’Equip de Govern convocarà el concurs al desembre per gestionar una empresa que té gairebé 8 milions d’euros de pressupost. Un plec del qual n’ha de sortir la futura empresa concessionària dels autobusos a la ciutat. Finalment el ple aprovarà un Pla tècnic de gestió i millora forestal de les Finques de Can Candi, Leitat, Parc Audiovisual, Can Bonvilar, Torrebonica, Can Viloca i Can Barba. És la renovació d’un pla al qual s’hi incorporen les finques de Can Candi i Parc Audiovisual. El principal repte del nou Pla és la reforestació dels boscos per als pròxims 20 anys, en uns espais que la ventada del 2016 va fer malbé. Un pla a llarg termini amb un pressupost ajustat de 600.000 euros.