El govern fa balanç dels primers dos anys de mandat i manifesta la bona entesa entre TxT i ERC

El govern municipal fa balanç dels seus dos primers anys de mandat i ho fa revisant el programa i fixant la mirada en el futur i en la recuperació socioeconòmica de la ciutat. La irrupció de la pandèmia ha alterat, inevitablement, el full de ruta inicial i ha obligat a destinar uns 22 milions d’euros a mesures i accions per reduir l’impacte de la crisi sanitària, el que significa gairebé un 10% del pressupost municipal. Tot i aquest contratemps a escala global, durant els dos primers anys de legislatura s’han iniciat el 73% de les actuacions previstes en el Programa de Govern, fet que posa de manifest la bona entesa entre la coalició formada per Tot per Terrassa i Esquerra Republicana.

El vestíbul del Teatre Principal ha estat l’escenari escollit per l’executiu que lidera Jordi Ballart per valorar de manera molt positiva els primers 24 mesos de gestió al capdavant de l’Ajuntament. Deixant de banda la crisi sanitària, l’equip de Govern es felicita per alguns dels objectius complerts fins ara, com són l’increment de la seguretat als districtes amb la contractació d’una cinquantena d’agents i la posada en marxa de la policia de barri, la descentralització de l’administració o, també, la millora de la neteja dels carrers.

L’executiu local té entre cella i cella tirar endavant d’altres compromisos electorals abans d’acabar la legislatura. En aquest sentit, la cobertura de les rieres, el Pla Director de Comerç o els projectes urbanístics tant del portal de Sant Roc com del Parc de la República són alguns dels temes més candents que segueixen damunt la taula.

Ballart ha expressat la voluntat d’iniciar una nova etapa amb l’oposició, revelant una reunió mantinguda el passat divendres amb el líder socialista Alfredo Vega. L’alcalde també ha anunciat que a mitjans de juliol l’equip de Govern tornarà a celebrar una audiència pública oberta a tota la ciutadania.