El govern insisteix en la prudència tot i detectar menys faltes en el segon dia de passeig infantil

El primer dia de passeig diari pels infants menors de catorze anys va ser en diumenge i en un dia radiant. Moltes famílies van sortir i la Policia Municipal va imposar algunes sancions per incompliment de les normes de distanciament o perquè cap dels passejants era menor de catorze anys. Els adults han seguir el confinament amb les excepcions laborals, compra en farmàcia o supermercat, gestió a l’entitat finançara o cura a gent gran.

Aquest dilluns el govern municipal ja ha detectat menys faltes. Insisteix que cal mantenir la màxima precaució i responsabilitat per no posar en risc la contenció del virus aconseguida amb un mes i mig de confinament. La Policia i els agents de conveniència continuaran informant la ciutadania de les normes que cal complir i imposaran sancions quan convingui.

Primer ple telemàtic de la història

Després de l’anulació del ple de març per l’estat d’alarma, aquest dimecres a les 3 de la tarda es celebrarà el d’abril. Per primer cop es farà per via telemàtica a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. La Junta de Portaveus i les comissions informatives ja s’han fet a distància.

No hi haurà propostes de resolució dels partits polítics. Els portaveus, però, valoraran la situació d’emergència en un torn al final del ple. L’alcalde Jordi Ballart llegirà a l’inici una declaració institucional d’agraïment al personal sanitari i dels serveis essencials, un text que anirà seguit d’un minut de silenci en senyal de condol per les persones que no han superat la Covid-19.

L’ordre del dia inclou l’aprovació definitiva de l’inventari de camins públics municipals, dos convenis de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, una modificació dels llocs de treball municipals, la constitució de la Comissió Especial de Comptes de l’Ajuntament i dos expedients de transferència de crèdit per un total d’un milió d’euros per la compra de mascaretes.

També s’aprovarà l’atorgament de les Medalles d’Honor de la Ciutat al professor i escriptor Llorenç Puig i al líder veïnal de Les Arenes Pablo Gómez. Al principi de la sessió prendrà possessió del càrrec de regidor el socialista Carles Lázaro, mestre de primària. Substituirà Adrián Sánchez que hi va renunciar al febrer.