El govern municipal congela la pressió fiscal per segon any consecutiu

L’Impost de Béns Immobles (IBI), el de vehicles i la taxa de residus són els tributs municipals més importants i que no s’incrementaran durant el 2022. Tampoc s’han encarit en aquest 2021. Només es podria modificar l’estructura d’alguna taxa o preu públic.

Segons el tinent d’alcalde de Serveis Generals, Isaac Albert, el 2021 no van pujar els impostos ni les taxes perquè l’equip de govern no va voler ser una pedra més a la motxilla dels contribuents en plena pandèmia i, en aquest proper exercici, perquè la previsió és que augmentin els ingressos provinents d’altres administracions i de la reactivació econòmica.

El govern local preveu tancar l’exercici 2022 amb uns ingressos de 206 milions d’euros. L’aportació més important vindrà de la participació en els impostos estatals i de la suspensió de la regla de la despesa anunciada. Aquest 2021 el paquet ha estat de 73,8 milions d’euros i Albert espera que augmenti l’any vinent. Les arques municipals també recaptaran més del sector immobiliari (llicències de construcció i l’IBI). De fet, la segona partida més important és la d’aquest impost, més de 58 milions d’euros).

Amb aquest esborrany dels comptes, Albert avança que les partides més importants del pressupost municipal del 2022 seran per territori, serveis socials i educació. Sobre les inversions, hi haurà la continuïtat de les iniciades aquest 2021, com el Parc de la República o l’Estadi Olímpic i moltes altres obres de manteniment que hi entraran en joc.

Segons Albert, aquestes previsions s’han de compartir amb l’oposició i la ciutadania en aquests dies i la intenció és aprovar les ordenances i els pressupostos en un debat conjunt a finals del mes d’octubre.