El Govern Municipal de Terrassa dona suport a les institucions catalanes en declaració institucional

Davant dels fets succeïts tant aquest matí, amb l’escorcoll de diverses seus del Govern de la Generalitat de Catalunya i les detencions practicades, com els del dia d’ahir a la ciutat de Terrassa, el Govern municipal vol manifestar el seu ferm suport a les institucions catalanes, rebutjar enèrgicament la violència, la repressió i la intervenció a les institucions catalanes, i defensar amb tota fermesa els valors de la democràcia.

Per al Govern municipal, la resolució d’aquest conflicte polític i social ha de passar obligatòriament pel diàleg. Les actuacions policials a diferents edificis institucionals, empreses i domicilis particulars de càrrecs del Govern de la Generalitat i altres ens públics no fan més que entorpir-ne la resolució. La utilització del dret penal i, de forma especial, la vulneració del respecte al domicili de les persones i l’atemptat a la pròpia llibertat de mandataris públics elegits democràticament, suposa traspassar una línia vermella de manera totalment inadmissible en una democràcia del segle XXI que s’aixopluga sota un presumpte Estat de Dret.

En aquest sentit, el Govern Municipal fa una crida a la responsabilitat i emplaça el Govern espanyol a que cessi en la utilització arbitrària de les institucions judicials i d’ordre públic, al temps que demana que un diàleg urgent i responsable sigui l’eina per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya.