El govern municipal fa un bon balanç de la Fira Modernista

Més participació, un increment de visitants nous i el manteniment del notable alt dels visitants. Són les principals conclusions que treu el govern local, dues setmanes després de la Fira Modernista, de l’enquesta de valoració elaborada per l’Observatori Economic i Social i de la Sostenibilitat

Segons l’anàlisi municipal del qüestionari, fet a 607 persones, els visitants a la fira la valoren globalment amb un 8,4 de mitjana. Un de cada cinc hi va venir per primer cop i un 95 per cent diu que possiblement hi tornarà l’any que ve. Un de cada quatre viu fora de Terrassa, sense concretar-ne les procedències.

Creix un 20 per cent, fins a les 46.000 persones, la xifra de visitants a edificis del patrimoni modernista. L’edifici més freqüentat va ser la Casa Alegre, amb gairebé 13.000 visites, una mica més que les 12.300 de la Masia Freixa. L’Ajuntament no publica els visitants de a resta d’equipaments museístics però sí que assegura que tots van superar les xifres de l’any passat.

A les visites guiades organitzades pel servei de turisme hi van participar 3.600 persones, un 75 per cent més que al 2015. Aquest increment es deu sobretot a l’èxit de la nova activitat ‘El Trenet del 1900’, amb 1.300 usuaris.

La Fira Modernista va ser declarada al 2007 Festa Local d’Interès Turístic de Catalunya. L’any que ve girarà al voltant de la cuina modernista.